Hellum

Alla inlägg under augusti 2009

Av Emilié Sehlstedt - 18 augusti 2009 14:35

Idag då jag vaknade så läste jag en stund och efterd et så gick jag in och åt lite nudlar. MUMS! Efter det så sa mamma att pappa ska till Sollefteå för Malwina ska köpa lite skolsaker eftersom hon börjar förskolan på måndag.  Mamma frågade om jag villle följa med och det ville jag så jag gick på toan och sminkade mig lite, blötte håret och borstade tänderna. Efter det så hämtade jag min handväska sen så åkte vi till stan. Det var pappa,jag,Manne och Malwina som åkte till Sollefteå. Då vi var framme så gick jag till bokhandeln. Det är min favoritaffär!!!! På bokhandeln så handlade jag en pappersmapp,ett litet pennfodral,sudd, linjal och ett bokmärke. Efter det gick jag på en hälsoaffär och där så köpte jag naturgodis, jag tog yoghurt-bananchips och gräddmandel. Dom är jättegoda!! Till sist så gick jag på Elisabeths preasenthörna och där så köpte jag presenter till mamma och pappa. Mammas present var en len sten som det står "Världens bästa mamma!" Och på pappas så står det "Världens bästa pappa!" De blev jätteglada då jag gav presenterna till dem. Då blev jag jätteglad för att dom blev glada =)


Just nu så är jag med Malwina och vi lyssnar på musik.

Malwina vill att jag ska lägga ut en låt så då gör jag det. Den här låten tycker hon om.



Av Emilié Sehlstedt - 17 augusti 2009 21:16


Idag så har jag badat med min kompis Jennifer. Vi badade säkert i 2 timmar ungefär...kanske längre.Då jag kom hem så sa mamma att vi skulle på Malwinas fotbollsmatch och frågade om jag ville följa med och det gjorde jag. När vi var i Sollefteå så åt vi middag på Sibylla. Jag tog en kebabtallrik. Det var jättegott!! Då vi hade ätit upp så åkte vi till Anders och Sussie. Mamma och pappa känner dom. Vi fikade där sen så åkte vi till Inas fotbollsmatch. Då Inas match skulle börja så ville Manne att vi skulle gå till lekparken. Så det gjorde vi. Efter ett tag så gick vi tillbaka och då var matchen slut. Det blev 1-0 åt det andra laget. Men då vi satte oss i bilen för att åka hem så var Ina ändå glad =) Då vi nästan var hemma så såg vi en hel hög med poliser. Jag vet inte varför dom var där.


Men just nu så lyssnar jag på musik och är ute på internet. Ska snart se på programet Prison break. Jag tycker att det är ett spännande program!


Våran granne Göran kom till oss mitt på dan. Vi visste att han jobbade idag,men då sa han att dom hade hittat en handgranat i en sko. Han jobbar på skomakeriet och gör skor till militärer. Det var en kille som hittade  handgranaten i en skon. Så alla i huset skulle gå ut och åka hem. Så Göran var ledig idag för det. Det har varit på radion om handgranaten. Tänk om den hade sprängt. Gud vad hemskt det skulle vara!!!!! Men nu ska jag fortsätta att lyssna på musik och vara ute på internet.


Här kommer lite bilder från badet och på matchen.


 Inas fotbollslag.


 Anders och Sussie.


 Guliga Ina dricker coca cola.

 


 Manne dricker coca cola .

 


 Träden vid Helgums sjön


 Så här ser Helgums sjön ut.



Av Emilié Sehlstedt - 16 augusti 2009 20:37


Jag har inte kunnat lägga ut något inlägg hos pappa för att han har inte nån dator där. Nu ska jag skriva vad jag har gjort hos pappa. Vi var i stugan hela helgen.


På fredagen då jag och Daniel kom dit med taxi så var Linns mamma där. Linn är pappas fru. Jag gick in och tog fram min bok jag håller på att läsa,så läste jag en stund. Sen efter en stund så åt jag lite revbensspjäll. Efter det så satt jag ute på altan med pappa och Linns mamma Lena. Linn hade gått och lagt sig och somnat klockan 10.00 Jag gick och la mig klockan 00.30 Jag satt ute på altan hela kvällen med pappa.


 På lördagen så firade dom min födelsedag. Jag fyllde år den 7 Augusti. På morgonen så fick jag en present av Lena,det var en nesesär från the body shop. I nesesären så så fanns det en bodylotion,skrubtvål och vanlig tvål, som doftade jordgubb. Jag fick två presentkort av Linn och pappa. Det var på H&M och bokhandeln i Sundsvall. Pappa och Linn har en lägenhet där. Mitt på dagen så kom farmor, av hon så fick jag en hundralapp. Då hon kom så fikade vi tårta. På eftermiddagen så åt vi surströming. MUMS!!  Vi bjöd grannen Eva på surströming. Det var jätte gott!!!  Efter middagen så pratade vi bara med varandra.


Idag så har jag bara läst min bok. Då jag åt frukost så satt Daniel med oss (min storebror) och helt plötsligt sa han att han hade jätte ont i benet. Så pappa kollade på benet och sa att det var nog kramp. Sen blev Daniel ledsen, så pappa gav han medicin. Efter det gick Danne och  lade sig, och somnade. Då klockan var 13.00 ungefär så såg jag,Lena och Danne på film den heter " En fyra för tre" den är jätte rolig!!  Sen så åt vi middag,det blev thaiwok. Stark thai mat, det är jätte gott!! Då jag hade ätit upp så kom taxin, så vi åkte hem. I taxin så fick Danne kramp i benet igen så jag masserade benet hela vägen hem. Då jag var hemma gav mamma Danne vätske medicin så att han mådde bättre och efter det så inhalerade (gör det lättare att andas) jag han. Efter det så mådde Danne jätte bra =)  Nu så ska jag gå och lägga mig. Måste bli van att gå och lägga sig tidigt och gå upp tidigt nu när skolan börjar snart. Det ska bli roligt men nervöst!! 


Här kommer lite bilder från helgen hos pappa.


Pappas stuga.


En bild på båtarna vid sjön.


 En bild på Danne. Han var jätteglad eftersom han vann och inte jag på trisslotterna.


Jag och Danne fick trisslotter och en blomma var av grannen Eva. Danne vann 30 kr och jag inget. Vi fick fem var.



En liten fågel på pappas tomt =)


Det här är sjön i stugan.


 Min fot. Jag knäppte kortet på bryggan nedanför stugan.


 Här sover jag.Pappa har ett litet gästrum.  Jag brukar sova här i gästrummet =)

Av Emilié Sehlstedt - 13 augusti 2009 20:21


Det var jätte roligt på övernattnigen!!! Vi såg på film,lyssnade på musik,hade kuddkrig. Hahaha...det var jätte roligt! Vi åt tacos till middag.Mums


 Och vi såg en jätte stor spindel också =( Usch! Jag hatar verkligen spindlar!!!! Dom är så äckliga!!

 Vi hade jätte roligt där!! Och vi skrattade typ hela tiden!! Och vi gick och la oss klockan 03.00 och gick upp 10.00 Så nu är jag jätte trött!! Och idag så städade vi lite.Och efter det så åt vi frukost. Vi såg också film efter frukosten.Sen då klockan var 14.00 så åkte Elina hem och efter en stund så åkte Amelia hem. Så då var det bara jag och Therese kvar hos Jennifer. Och då sa hon att vi kunde väl åka till spegeldammen. Och vi sa ja det kan vi väl.Så vi cyklade dit. Men då vi var där så började det regna så då cyklade vi hem till Jennifer. Och då ringde jag till pappa och sa att jag ville bli hämtad så han kom och hämtade mig och sen efter det så åkte vi till 97:an och köpte mat till oss. Sen så åkte vi hem och åt middag. Det var jätte gott! Efter det så gick ja till mitt rum och var vid datorn. Men nu så ska jag nog sova.Jag är JÄTTE trött!!! 


Men här så kommer nåra bilder från övernattningen. Det är inte så många bilder.




 Jennifer äter tacos.

 


 Här så pratade vi med varandra och helt utan anledning så började vi skratta

 


 Kuddkrig. Hihihi!




Av Emilié Sehlstedt - 12 augusti 2009 11:10



Jennifer, Elina, jag, Therese, Amelia.....och de andra 2 vete fan vilka de é....






 

Ja idag så ska jag på party =) Det ska bli jätte roligt!! Jag kommer att lägga ut en hel hög med bilder från festen imorgon. Det vi kommer att göra på partyt är att se på film,lyssna på musik och lite annat.


Men just nu så ser jag på animal planet.Det är min favoritkanal!!!

Jag ska gå till partyt  om en halvtimme ungefär. Det börjar lite tidigt för att vi ska äta tacos där. Min favoriträtt!!



Av Emilié Sehlstedt - 11 augusti 2009 22:11


Nu ska jag snart gå och lägga mig men ska bara skriva lite snabbt vad jag har gjort idag. Jag har sett på film med Daniel,Manne och Malwina.Jag har också varit vid datorn och sen så har jag nog bara slöat med familjen.


Just nu så ser jag på en film som visas på tv. Den heter "Stolthet och fördom" den är jätte bra!!! Men nu så ska jag fortsätta se på filmen.

Av Emilié Sehlstedt - 11 augusti 2009 11:26


Idag så ska jag ha en slödag! Det är ganska skönt att ha det ibland.

Jag kommer nog vara med syskonen,läsa min bok och vara ute i värmen.

Jag skulle vilja ha sommar jämt!! Det är ju så häligt med sol jämt!!!


Jag längtar tills imorgon för då ska jag åka bort till en av mina kompisar.Hon heter Jennifer.Hon ska ha en övernattningsfest.Alla tjejer i min klass är bjudna och vi är bara fem i min klass. Så det ska bli roligt att vara på en sån fest!! 


Men nu ska jag gå och fixa frukost. Jag ska äta mammas godaste tekackor och ett glas juice =)

Av Emilié Sehlstedt - 10 augusti 2009 17:07


Nu har jag gjort en dag på stan. Jag har handlat en hel del......

Klänning, tröja, parfym, och en hel del annat. När vi var på stan så gick vi på Westerlunds och käkade tacobuffé, och det var lika gott som vanligt!


Här kommer lite bilder från idag: 


Tacobufé



Elina testa säng



Jag testar fotölj, lite liten ...kanske...



Likheten är slående



Mmmmmjukglass


Coca-cola tjejen

 


Jag på hemväg


Ovido - Quiz & Flashcards